Бременните жени с коронавирус значително по-често раждат преждевременно, в сравнение с останалите

...
Бременните жени с коронавирус значително по-често раждат преждевременно, в сравнение с останалите
Коментари Харесай

Бременните жени с COVID-19 по-често раждат преждевременно |

Бременните дами с ковид доста по-често раждат прибързано, в сравнение с останалите бъдещи майки, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Учени от лондонския " Импириъл колидж " откриха, че 12% от бременните дами с COVID-19 във Англия са родили прибързано. Средностатистически с недоносени деца се снабдяват 7,5% от британките.

В Съединени американски щати същото се е случило с 15,7 % от бременните дами, при които е била потвърдена коронавирусната зараза. А това е с 57 % повече от усреднените индикатори. В същото време учените акцентираха, че болестта на дамите с COVID-19, не води до появяването на света на бебета с незадоволително тегло или до раждането на мъртво дете.

Авторите на разработката са стигнали до извода, че рискът от гибел или затруднения, свързани с коронавируса при бременните дами, е същият, като при останалите на тяхната възраст и здравословно състояние.

Специалистите регистрираха, че при 2 % от английските новородени и при 1,8 от американските, родени от майки с COVID-19, след това е бил открит коронавирусът. В проучването са взели присъединяване 4 хиляди бременни дами от Англия и Съединени американски щати, родили в периода януари-август 2020 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР